Duurzame VvE's

Beste,

Vanuit de Hogeschool van Amsterdam doen wij, drie studenten, in samenwerking met Alliander een project in het kader van Smart Cities. In het project ‘De Duurzame VvE’ interviewen we een aantal Verenigingen van Eigenaren. We vragen hierbij naar hun ervaringen, successen in het bijzonder, en wat er beter had gekund tijdens de verduurzaming van die VvE. Daarbij richten wij ons op het besluitvormingsproces m.b.t. het treffen van isolerende maatregelen.

Wij zijn op zoek naar circa 10 VvE’s die dit proces succesvol hebben doorlopen.

Bent u of kent u een VvE (bestuur, beheerder)? Neem dan contact op met jari.beek@enmeer.com.

Bedankt voor uw hulp!


4 Comments

Niels Groen in 't Wout's picture
Niels Groen in 't Wout

Bedankt voor jullie input!

@viviennegaarlandtbolsius: we hebben contact gezocht met gemeente Amsterdam via energieadvies en hebben daar deze week een afspraak.
@anneliesvanderstoep: we zouden graag in contact komen met de twee VVE's. We zullen in ons onderzoek ook zeker de beperkingen van groepsbeslissingen meenemen.

Mail: niels.groen.in.t.wout@enmeer.com

Annelies Van der Stoep's picture
Annelies Van der Stoep

Hallo Niels,

Binnen CIty-zen doet een universiteit in Grenoble onderzoek naar besluitvorming in VVE's. Ze zijn nog niet zo ver. Maar als je wilt, breng ik je in contact.

Daarnaast zijn er twee VVE's die met behulp van City-zen subsidie verduurzamen. Mail je je mailadres even, dan krijg je contactgegevens.

Ik hoor vaak van mensen in VVE"s die bijvoorbeeld zonnepanelen willen leggen, dat voldoende mensen meekrijgen lastig is. Wellicht goed om ook of juist ook te kijken naar de VVE's waar het niet lukt ondanks inspanningen.

UIteraard leuk om ook terug te horen wat jullie bevindingen zijn!

Topics