Alice Wenning

Activity

  • 1
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Alice Wenning, Exportadvies / Project Management , posted

Cross-Border Event Smart City & Smart Mobility

Featured image

Deze netwerkbijeenkomst met aansluitende lunch op 13 maart biedt de perfecte gelegenheid om uw internationale netwerk uit te breiden.

Duits-Nederlandse samenwerking
Steeds meer infrastructuur en mobiliteit worden gedigitaliseerd. Steden richten zich in toenemende mate op een positieve leefomgeving, waarin innovatieve en slimme oplossingen een grote rol spelen. De Bundesverband Smart City roept Duitse en Nederlandse bedrijven op hun krachten te bundelen en de ontwikkeling van een Europese Smart City Standard te ondersteunen.

Nederland staat bekend om vooruitstrevende projecten op het gebied van slimme steden en intelligente mobiliteit, maar ook Duitsland heeft veel te bieden. Mede dankzij het Smart City made in Germany programma zijn zes Duitse steden opgenomen in de Smart City Index van 2023; Nederland werd vertegenwoordigd door drie steden. Vooral op het gebied van sensortechnologie scoort Duitsland hoog dankzij de strenge regelgeving voor gegevensbescherming. Hierdoor zijn de innovatieve technologieën ook in het buitenland met slechts minimale aanpassingen inzetbaar.

Uit het programma:
* Keynote van de Duitse brancheorganisatie Smart City: How digital solutions create a new vision for cities
* Paneldiscussie over stedelijke transformatie met <strong>Future City Foundation</strong>, <strong>ITS Mobility</strong>, <strong>WeCity</strong>, Argaleo en <strong>Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat</strong>.
* Smart City en Smart Mobility made in Germany - Q&A sessies met Duitse topondernemers
* Netwerklunch & themaworkshops: Intelligent Urban Mobility door Deloitte en Learnings of Smart City - Living Labs in Practice door <strong>VolkerWessels iCity</strong>.

Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Aanmelden is gratis en kan via de website.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met Gunhild Otto via g.otto@dnhk.org of Alice Wenning via a.wenning@dnhk.org

Meet-up on Mar 13th