#Artificial Intelligence

Topic within Digital City
Iskander Smit, Futures researcher, curator, strategizer at Cities of Things, posted

TH/NGS 2024 - Generative Things

Featured image

Back in November 2014, we organized the first Dutch chapter of ThingsCon in Amsterdam, after the inspiring first Berlin edition in spring 2014. After 4 years in Amsterdam, 4 in Rotterdam en 2 Covid editions, we decided to go back to Amsterdam, and also go back to Volkshotel, to mark our 10 years celebration!

Our theme for this edition: Generative Things
The inspiration for this year’s conference is the transformation of the new generative artificial intelligence in our digital lives to the physical world, the objects we use, and the places we live. What will be the physical realization of the “generative twin intelligence”? What will it mean for makers and designers of these things? How will ethics play out, and what new models of use and trust will emerge?

The program is ready. Check the latest confirmed program here. They are all inspired by this theme.

  • Workshops and talks
  • Exhibition with the best work
  • Specially commissioned exhibition

On the latter:
We want to create an exhibition commissioned by ThingsCon to explore the next decade of living with things. We hope to inspire designers and makers of future things. We like to explain the context of an experience that ignites debate and critical thinking by engaging our community through speculative objects and things.

Our program:
🎓 <strong>Thursday</strong>: long-form workshops for even more in-depth knowledge exchange and interacting with peers.
🎉 <strong>Thursday evening</strong>: celebrating 10 years of ThingsCon with special evening program with inspirational talks, music, and drinks
🎤 <strong>Friday</strong>: the good old mix of inspiring keynotes, short project-pitches, 2-hour workshops, exhibition, and meeting each-other.

This year, the regular price for one day is <strong>100 eu</strong>, and the full conference pass is <strong>175 eu</strong>. The ticket includes entrance and catering on the conference days. You are also invited to join our special Thursday evening program.

https://thingscon.org/th-ngs-2024/registration/

Iskander Smit's picture Meet-up from Dec 12th to Dec 13th
Susanna Stroer, Communication , posted

Dutch Applied AI Award 2024 naar Sturgeon, UMC Utrecht en Oncode Institute

Featured image

Sturgeon, het AI-initiatief van UMC Utrecht en Oncode Institute is dit jaar de winnaar van de Dutch Applied AI Award 2024. Naast deze award heeft de AI-toepassing ook de Computable Award in de categorie ‘Zorgproject’  gewonnen.
 
In verkorte tijd het type hersentumor bepalen met behulp van AI
 
Dankzij de inzet van AI kunnen neurochirurgen sneller bepalen met welk type hersentumor zij te maken hebben. De technologie vermindert de tijd die nodig is voor het stellen van een diagnose, van dagen naar ongeveer drie kwartier. Een behandelplan kan hierdoor sneller worden opgesteld. De technologie is ontwikkeld door de onderzoeksgroep van biomedicus Jeroen de Ridder van UMC Utrecht en Oncode Institute. Het algoritme dat het type hersentumor moet bepalen is getraind op miljoenen onvolledige datavoorbeelden van verschillende typen tumoren. Sturgeon is publiek beschikbaar en het wordt inmiddels ook ingezet in het Máxima Kinderziekenhuis voor het diagnosticeren van kinderkanker.
  
Jury prijst complexiteit van de technologie
 
De jury van de Dutch Applied AI Award heeft bewondering voor de toepassing. “Dit jaar een AI-toepassing in de medische sector, in het bijzonder voor de snelle herkenning van hersentumoren, wat voor zowel patiënt als chirurg een enorme impact heeft. Ze waren met de technologie van Sturgeon in staat om een model te ontwikkelen dat uit een minimale hoeveelheid pixels een accurate diagnose kan stellen, en dat in ongeveer drie kwartier tijd”.  Aldus Nanda Piersma, jurylid van de Dutch Applied AI Award.
 
Het is de vijfde keer dat de Dutch Applied AI Award werd uitgereikt. Dit jaar in de jury: 

·       Nanda Piersma (Hogeschool van Amsterdam) 
·       Anouk Dutreé (De Dataloog & UbiOps) 
·       Omar Niamut (Hogeschool van Amsterdam & TNO) 
·       Maaike Harbers (Hogeschool Rotterdam) 
·       Jann de Waal (Topsector Creatieve Industrie) 
·       Sander Hulsman (Jaarbeurs Utrecht)
 
Over de Dutch Applied AI Award 

#DigitalCity
Debby Kruit, Advisor Startup Scaleup Ecosystem at Gemeente Almere, posted

Basic Intellectual Property Rights training (Free of charge/Dutch spoken) .

Featured image

This free of charge training will be given in Dutch!

Protect your ideas and strengthen your competitive advantage with the basic Intellectual Property Rights training.

What will you learn during the training?
- Introduction to different IP rights: get a clear understanding of the IP rights that protect you.
- Real-life examples of collaboration and ownership: Learn how IP rights work in collaborations.
- Freedom to operate: discover how to preserve room to innovate without legal risks.
- The value of technical details in patent publications: Understand how these details give you an advantage in the market.

When: Monday, 9 December 2024 15.30 - 18.00

Location: Ondernemersplein Almere (cityhal Almere), Stadhuisplein 1, 1315HR Almere

Debby Kruit's picture Meet-up on Dec 9th
Naomi Vrielink, Projectmedewerker at Future City Foundation, posted

Slotevent City Deal 'Een Slimme Stad, Zo Doe Je Dat'

Featured image

(Er zijn slechts 100 plekken beschikbaar, waarbij City Deal-partners voorrang krijgen) Aan alles komt een eind, dus ook aan zoiets leuks als de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat.’

We stoppen ermee
De City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ loopt formeel af op 31 december en de stuurgroep heeft besloten de City Deal niet te verlengen. Dat is omdat we vinden dat de smartcitymarkt in een volgende fase is gekomen. Van innovatie naar opschaling . Het DMI-ecosysteem is daar het mooiste voorbeeld van. De City Deal stopt dus wegens succes.

Er zijn slechts 100 plekken beschikbaar, waarbij City Deal-partners voorrang krijgen. Meld je snel aan om verzekerd te zijn van een plek op dit inspirerende event. Meld je hier aan 

Slotevent City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ – Vier samen met ons de toekomst van slimme steden

Kom naar het feestelijke slotevent van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’, waarin we in een talkshow-setting terugblikken op alles wat we samen hebben bereikt én een blik vooruit werpen op wat er nog in het verschiet ligt. Dit event markeert het einde van een bijzondere samenwerking, en biedt jou de kans om inspiratie op te doen en waardevolle inzichten te delen.

Wat kun je verwachten (concept)?
Lessen en Visies – Samen verkennen we wat we hebben geleerd: van de kracht van samenwerken in een ecosysteem tot het belang van visie en doorzettingsvermogen. We delen onze inzichten over de uitdagingen en successen die we tijdens corona hebben doorstaan en hoe die ons sterker hebben gemaakt.
Lancering van ons nieuwe boek – Dit boek wordt een onmisbare bron voor iedereen die zich inzet voor slimme steden. Ontdek hoe de City Deal ook jou kan inspireren en ondersteunen.

Initiatieven als ‘AI in de Stad’ en DMI – Samen met de zaal gaan we in gesprek over belangrijke nieuwe initiatieven zoals DMI en ‘AI in de Stad’. Waar liggen kansen en wie kunnen we nog verbinden om verder te groeien?
Resultaten en Toekomstige Thema’s – We delen enkele hoogtepunten en resultaten van onze City Deal en belichten thema’s die klaar zijn voor verdere verdieping en groei.

Let op: Beperkte plekken beschikbaar! – Er zijn slechts 100 plekken beschikbaar, waarbij City Deal-partners voorrang krijgen. Meld je snel aan om verzekerd te zijn van een plek op dit inspirerende event. Meld je hier aan 

Mis deze unieke gelegenheid niet om met gelijkgestemden te praten, jouw ideeën te delen en geïnspireerd te raken door de resultaten en toekomstvisies van slimme steden. Samen maken we van deze afsluiting een startpunt voor iets nieuws.
Dit jaar ronden we de City Deal af en borgen we de resultaten. Dat laten we zien in dit slotevenement. Zorg dat je erbij bent!
__________________________________
Datum: 23 januari 2025
Tijd: 12:00 – 18:00
Locatie: Prodentfabriek Amersfoort
Meld je hier aan 

Meet-up on Jan 23rd
Sem Rudolph, Fieldlab voor de bouwsector en industrie at BouwLab, posted

Innovation Dinner Arbeidsproductiviteit

𝐈𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 '𝐕𝐞𝐫𝐡𝐨𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐀𝐈'– 𝐖𝐨𝐞𝐧𝐬𝐝𝐚𝐠 𝟏𝟑 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫

Ben jij actief binnen het MKB en wil je meer leren over hoe je AI eenvoudig en betaalbaar kunt inzetten om je bedrijfsprocessen te verbeteren? Kom dan naar ons volgende Innovation Dinner!

Dit keer met André Gerver als spreker. André is expert op het gebied van technologische innovatie, machine learning en artificial intelligence, vervult de rol van kwartiermaker voor het kernlectoraat Smart Industry én is programmaleider voor EDIH Digital Hub Noordwest.

Tijdens deze avond deelt hij praktische inzichten over:
✅ Toegankelijke AI-tools voor automatisering van repetitieve taken
✅ Inspirerende voorbeelden van bedrijven die al succes boeken met AI
✅ Manieren om je team te ontlasten zonder groot budget of technische kennis
✅ Hoe AI kan helpen om productief te blijven in een snel veranderende digitale wereld

Het Innovation Dinner is speciaal voor directeuren, ondernemers, HR-managers en leidinggevenden die de arbeidsproductiviteit binnen hun organisatie willen verhogen.

Wil je je aanmelden? Ga naar onze website of stuur een mail naar sem@bouwlab.com.

📍 Locatie: 3D Makers Zone/BouwLab R&Do, Oudeweg 91-95, Haarlem (gratis parkeren)
🕒 Tijd: Inloop vanaf 17:30 uur, diner van 18:00 – 20:00 uur

Let op: deelname is beperkt, we maken een selectie om ervoor te zorgen dat deelnemers optimaal profiteren van relevante connecties.

Lecture / presentation on Nov 13th
Rihards Dzelme, Inclusive Cities & AI / Trained Architect and Urbanist , posted

Red Light District Relocation: What do you think? 🤷🤦‍♀️

Featured image

Amsterdam is set to relocate its iconic Red Light District from De Wallen to Europaboulevard, marking a significant shift in the city's approach to sex work and urban development.

This move aims to create a more structured and safe environment for sex workers while addressing concerns about over-tourism and its impact on local communities. We analyzed available data online to understand the hottest topics from affected groups.

<strong>See data insights on Playground Journal. Or listen to a short 5-minute podcast on this here.</strong>

This is your opportunity to engage in the conversation. Your insights and opinions matter in shaping a future that respects the city’s rich history while addressing the challenges and hopes of its diverse inhabitants.

The significance of this relocation lies in its potential to reshape Amsterdam's cultural and social landscape. It reflects the city's commitment to balancing the needs of residents, tourists, and sex workers, ensuring that the new Erotic Centre aligns with contemporary values while preserving the district's historical essence.

As this transformation unfolds, community input is vital. Residents, business owners, and other stakeholders are encouraged to contribute their thoughts and ideas to help shape the future of the new Red Light District. Your insights can influence the new facility's design, amenities, and safety features.

While communities can influence many aspects—such as building design, types of amenities, and community engagement processes—certain elements are fixed. The location of the new RLD has already been determined, as are existing laws and regulations governing sex work. Additionally, the core concept of the Erotic Centre and project timelines remain unchanged.

Let’s ensure that the new Red Light District reflects the values and aspirations of all who call Amsterdam home. Your voice matters!

Rihards Dzelme's picture #DigitalCity
Irene van Elzakker, Communications adviser/Content editor at CWI, posted

Lectures on the development of systems that process and analyze huge amounts of data

AI requires the development of database systems that are able to process and analyze huge amounts of data in a fast and efficient way. CWI researchers play a pioneering role in the development of such database architectures, and have attracted international datawarehouse companies to Amsterdam.

One of those pioneers is Marcin Żukowski, who co-developed a database management systems that had great societal impact and is used by tech giants to this day. He is the co-founder of software company Snowflake, a Silicon Valley based company that offered the first cloud-based data warehousing service that is truly designed for the cloud. Snowflake uses vectorized query execution and lightweight compression methods in its columnar data storage, two techniques that were co-designed by Żukowski during his PhD years at CWI.

For this achievement Żukowski will receive the Dijkstra Fellowship on 21 November at CWI. This fellowship is awarded once in every five years by CWI. This day is also filled with lectures on the topic of the architecture of data processing and analysis systems.

Irene van Elzakker's picture Meet-up on Nov 21st
Susanna Stroer, Communication , posted

Wie maakt kans op de Dutch Applied AI Award 2024?

Featured image

Na topoverleg van de jury maken drie initiatieven kans op de Dutch Applied AI Award. Het is voor de vijfde keer op rij dat deze prijs tijdens de Computable Awards in november wordt uitgereikt. Met de award belonen het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam, ICT-platform Computable en podcast De Dataloog een vernieuwend initiatief op het gebied van toegepaste Artificiële Intelligentie. 
 
We feliciteren de volgende genomineerden: 

 

  
Wie er uiteindelijk met de award vandoor gaat, wordt bekend op woensdagavond 27 november 2024 tijdens de uitreiking van de Computable Awards in Utrecht. De jury - bestaande uit zes experts op het gebied van Applied AI - heeft de genomineerden geselecteerd op drie criteria: 

  • Applied AI - in hoeverre is de oplossing al geïmplementeerd, wordt het gebruikt door de beoogde doelgroep en hoe groot is het aantal (potentiële) klanten/het aantal mensen dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen. 

  • Uniekheid - in hoeverre is de innovatie de enige in haar soort, is het nooit eerder op de markt gebracht en kan het doel van de innovatie niet op een andere manier worden behaald. 

  • Responsible AI (transparantie, privacy, fairness, etc.) - in hoeverre is het ontworpen of gebruikte AI-algoritme transparant. Stelt het de gebruiker in staat om verantwoording af te leggen en duidelijk te zijn over de factoren die de algoritmische beslissingen beïnvloeden.

 

 
Dit jaar in de jury: 

  • Nanda Piersma | Hogeschool van Amsterdam | Wetenschappelijk directeur Centre of Expertise Applied AI 

  • Jurjen Helmus | Hogeschool van Amsterdam | Coördinator Smart Asset Management Lab | Eigenaar De Dataloog 

  • Omar Niamut | TNO | Director of Science 

  • Maaike Harbers | Hogeschool Rotterdam | Lector AI & Society 

  • Jann de Waal | Topsector Creatieve Industrie | Voorzitter | Oprichter INFO 

  • Sander Hulsman | Jaarbeurs Utrecht | Chief Digital Content

 

 
Over de Dutch Applied AI Award 

#DigitalCity
Neeltje Pavicic, Public Tech, Participation, Community Management at Gemeente Amsterdam, posted

Open call: 54 tech-for-good challenges with funding available for over 60 pilots

Featured image

CommuniCity's third Open Call is now launched! 🚀

We are pleased to launch the final CommuniCity Open Call round. There will be over 60 pilots running across Europe, focusing on digital inclusion and wellbeing for marginalized communities. 7 challenges are focused on citizens of Amsterdam.

In addition to the partner cities of Helsinki, Porto, and Amsterdam, the Replicator Cities are also presenting their unique challenges. The Replicator Cities are Aarhus, Bruges, Brussels, Cuneo, London, Manchester, Matosinhos, Milazzo, Plock, Prague, Sant Boi de Llobregat, Sarajevo, The Hague and Utrecht.

💡 Tech providers: Apply for grants of up to €12,500 to develop tech solutions and run real-life experiments in collaboration with the cities. The deadline for applications is October 31st, 5pm CET.

More information on the Open Call: https://lnkd.in/e-Z5EA5z

Let’s shape the future of our cities together! 💪

#Citizens&Living
Pallas Agterberg, posted

Embassy of Digital Futures: Balanceren tussen Utopie en Dystopie

Featured image

Embassy of Digital Futures organiseert een expositie op de Dutch Design Week 2024 over superpowers & escaping the algorithm. Op de conferentie: “Balanceren tussen Utopie en Dystopie”  gaan we op zoek naar handelingsperspectief.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor de polarisatie, mentale gezondheid van jongeren en de toenemende invloed van de big tech. De Embassy of Digital Futures gaat in op de vraag hoe we de ontwikkeling van digitale toekomsten kunnen beïnvloeden. Deze toekomsten bieden een beeld van hoop en nieuwe mogelijkheden. Er komen ‘superpowers’ tot onze beschikking! Deze superpowers hebben echter ook een keerzijde.

Onder het motto "Escape the algorithm" zoeken we naar het handelingsperspectief en verkennen we de ingrediënten voor de volgende vraag in onze zoektocht naar digitale toekomsten.

Na een presentatie van o.a. Koert van Mensvoort verdiepen we ons in de expo van ontwerpers; Julia Janssen, Leonore Snoek, Mayra Kapteijn en Bas Sala waarna een paneldiscussie volgt met onder meer Martijn de Waal, Marcel Thaens en Mieke van Heesewijk.

Meld je aan!

Klik hier voor meer informatie over de programma’s rondom de Embassy of Digital Futures

Pallas Agterberg's picture Lecture / presentation on Oct 23rd
An-Sofie Vandecruys, Head of Communications & Marketing at Pakhuis de Zwijger, posted

Urban AI & Digitalisation

Featured image

In the new and final Designing Cities For All: RE-generation series City Games in the Age of Urban AI DCFA fellow Ekim Tan, director of Games For Cities and founder of Play The City , explores the role of city games in the era of artificial intelligence. The first episode of City Games in the Age of Urban AI series, Digitalization, with DCFA Fellow Ekim Tan, delves into the dynamic intersection of digitalization, artificial intelligence, and urban games. We will explore how AI is transforming urban environments and the possible effects of AI on digitized and non-digitized communities. How can city games and AI foster deeper connections within increasingly digitized communities and affect collaboration in urban decisions?

Sign up for free now via the link below!

An-Sofie Vandecruys's picture Meet-up on Sep 30th
Manon den Dunnen, Strategisch specialist digitaal , posted

Sensemakers Special: Embedded systems security and AI & Antifragility; Enterprise Architecture

Featured image

This Sensemakers evening we have 2 speakers:

Prof. Dr. Lejla Batina from the Digital Security group of the Radboud University will share here insight on the vulnerabilities in the security of embedded systems in the context of AI
and
Edzo Botjes, Antifragility architect and Security coach, will share insights on resilience, chaos, anti-fragile and Enterprise Architecture.

Manon den Dunnen's picture Meet-up on Nov 20th
Joris Moonen, Project Manager , posted

NL Tech Week 10-12 September

Featured image

NL Tech Week 2024 – Mis het niet! 

Van 10 t/m 12 september organiseert BTG de tweede editie van de NL Tech Week! Dit is jouw kans om de nieuwste technologische ontwikkelingen te ontdekken, te netwerken met koplopers in de industrie, en te leren van top experts. 

Programma highlights: 
10 sept: Almere (Green Innovation Hub) & Amsterdam (InHolland) 
11 sept: Eindhoven (VDL) & Noordwijk (ESA) 
12 sept: Leiden (Airbus) & Den Haag (Titaan) 

Bezoek inspirerende techbedrijven, neem deel aan interactieve sessies en breid je netwerk uit. Check het volledige programma en meld je aan via NL Tech Week Programma

Building tech for society 

Conference from Sep 10th to Sep 12th
Iskander Smit, Futures researcher, curator, strategizer at Cities of Things, posted

ThingsCon Salon on Participatory Design for ML

Featured image

On 5 September, ThingsCon will team up again with the Human Values for Smarter Cities project to organize a Salon linked to the research project. This time, we are guests at Marineterrein in Amsterdam. We focus this meetup (and workshop) on participatory design for machine learning.

Don Quichot in the Smart City?
In this ThingsCon Salon, we will explore the changing roles of designers in contemporary developments involving human values and smart city technologies. As Kristina Höök and Jonas Löwgren suggest, when faced with a complex sociotechnical fabric that includes AI, designers should consider their work as “interventions into ongoing transformations over which they have limited control” (Höök & Löwgren, 2021). What implications do this statement and our experiences in state-of-the-art participatory design projects have for our work?

Workshop 16:00-18:00
We will start with a workshop in which we redesign an existing enforcement computer vision system with AI, not by focusing on efficiency or effectiveness. Instead, we focus on AI that helps improve citizens’ opportunities to prevent making mistakes or making appeals.

Mapping Use-time Contestability Loops
The workshop runs from 16:00 to 18:00 and will be dedicated to a workshop shaped and moderated by Kars Alfrink, a postdoctoral researcher at TU Delft, specializing in contestable AI. The workshop has limited capacity.

Meetup 19:00-21:30
After a break for drinks and food, we will continue with the evening program from 19:00 to 21:00. Three speakers will discuss the workshop results and share their thoughts on the topic.

  • Evelien Zengerink from the City of Amsterdam Computer Vision team
  • Vera van der Burg, PhD at Delft University of Technology in exploring AI as tools for self-reflection
  • Geke van Dijk, strategy director at STBY, a pioneering service design studio

The ThingsCon Salon will take place on 5 September 2024 from 16:00 to 21:30 in Amsterdam Marineterrein. We are guest at AMS Institute / Responsible Sensing Lab.
(Kattenburgerstraat 5, Building 027W, 1018 JA Amsterdam)

Please RSVP via these Meetup-pages:
workshop (+ meetup) (limited capacity 20 participants)
meetup only

Iskander Smit's picture Meet-up on Sep 5th
Yasmin V, Online Marketeer , posted

Society 5.0 Festival

Featured image

How can we shape the society we want amidst rapid technological advancements? At the Society 5.0 Festival, we believe this demands a radical new way of thinking: a shift from transactions to relations. As creatives, researchers, citizens, technologists, teachers, designers, students, and policymakers, we must actively shape the fabric of our future society. Join us as we listen, nurture, and repair the ties that bind us.

Conference from Oct 9th to Oct 10th
Naomi Vrielink, Projectmedewerker at Future City Foundation, posted

Student AI Hackathon & Pubcrawl

Featured image

Hackathon 'AI in de Stad'
Doe mee aan de AI Hackathon voor studenten!
Ben jij klaar voor een spannende uitdaging die de toekomst van onze stad kan transformeren? Sluit je aan bij onze AI Hackathon en ontdek hoe kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan een betere, veiligere en gezondere leefomgeving.

Tijdens deze dynamische hackathon gaan teams aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor de grootste uitdagingen van onze steden. Met behulp van AI-tools en creatief denkwerk werk je samen met je team aan projecten die echt een verschil maken.

We kijken ernaar uit om jouw ideeën te zien schitteren tijdens de AI Hackathon. Vergeet niet je mobiele telefoon en je laptop mee te nemen.

Programma:
-Bezoek diverse plekken in de stad waar AI al wordt ingezet
-Geniet van presentaties in enkele kroegen in het centrum van Breda
-Los een probleem op over de toekomst van de stad in een heuse Hackathon. Wie weet ga jij die winnen en wordt jouw oplossing gepresenteerd op het AI in de Stad congres op donderdag
-Drink koude drankjes die je aangeboden worden door de organisatie.
-Maak kans op gave prijzen.
Meld je individueel aan of meteen in je eigen team van 5 personen.

Tijden:
15.45 Ontvangst
16.00 Uitleg Hackathon en de op te lossen probleemstellingen
16.15 Start stadswandeling met gidsen en AI coaches
16.45 Tussen stop met koude biertjes en drankjes
17.15 Vervolg Start stadswandeling met gidsen en AI coaches
17.45 Samenkomst teams en uitwerken oplossing
18.30 Presentaties en keuze van de winnaars
18.45 Afronding event
----

Join the AI Hackathon for Students! Including Pub Crawl.
Are you ready for an exciting challenge that can transform the future of our city? Join our AI Hackathon and discover how artificial intelligence can contribute to a better, safer, and healthier living environment, especially when you go out or attend a festival or event.

During this dynamic hackathon, teams will work on innovative solutions for the biggest challenges our cities face. With the help of AI tools and creative thinking, you'll collaborate with your team on projects that truly make a difference.
We look forward to seeing your ideas shine during the AI Hackathon. Don't forget to bring your mobile phone and your laptop.

Program:

  • Visit various places in the city where AI is already being used
  • Enjoy presentations in several pubs in the center of Breda
  • Solve a problem about the future of the city in a real Hackathon. Who knows, you might win and have your solution presented at the AI in the City conference on Thursday
  • Drink cold beverages offered by the organization
  • Stand a chance to win cool prizes

Register individually or with your own team of 5 people.

Schedule:
3:45 PM Reception
4:00 PM Explanation of the Hackathon and the problems to be solved
4:15 PM Start city walk with guides and AI coaches
4:45 PM Break with cold beers and drinks
5:15 PM Continuation of city walk with guides and AI coaches
5:45 PM Team gathering and solution development
6:30 PM Presentations and selection of the winners
6:45 PM Event conclusion

Meld je hieronder aan:

Masterclass / workshop on Sep 11th
Lukasz Sitkiewicz, Head of Marketing at TechEx, posted

IoT Tech Expo Europe returns to Amsterdam

Featured image

IoT Tech Expo Europe is returning to Amsterdam!

Join us in-person at the RAI Amsterdam on October 1-2, 2024, to hear from industry-leading speakers. Your ticket also provides access to co-located events on Intelligent Automation, Cyber Security & Cloud, AI & Big Data Expo, Unified Communications, Edge Computing, and Digital Transformation.

Speakers represent such companies as Airbus, Lego, Whirlpool, Orange and many more!

For more information and to book your tickets, visit: 

https://www.iottechexpo.com/europe/

Fetured agenda items include:

• 5G and IoT Integration
• Deploying IoT management tools to achieve production targets
• Empowering EVs: How IoT and AI Can Work Together to Revolutionize EV Charging Efficiency
• How IoT will change the future of payments
• IoT Integration in Smart Factories and Industry 4.0
• From smart industry to a productive enterprise
• Role of Edge Computing in IoT Security
• Securing the Internet of Things: Leveraging Blockchain and AI for Advanced Cybersecurity
• IoT Applications in Telecommunications
• Digital Twins: Real-world Applications and Impact on IoT Data Visualization

Interesting case studies, such as: 
• Singtel Case Study – Connectivity in telecoms at local, regional and global level 
• Whirlpools South American Smart Factory: Driving Industry 4.0 Revolution through a new factory design and startup in Argentina

just to mention a few!

Register for free here: https://www.iottechexpo.com/europe/
#IoTTechExpo #IoT #InternetofThings 

Conference from Oct 1st to Oct 2nd
A Lab, Where Curious Works at A Lab Amsterdam, posted

A Lab POP UP FESTIVAL

Featured image

Met exposities, live muziek, kunst, theater, fotoreportages, workshops, panel discussies en meer!

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop tijdens het snelste festival van de stad: het A Lab POP UP Festival! Voor alle nieuwsgierige Amsterdammers die in deze schrale tijden kunst & cultuur, duurzaamheid en sociale innovatie hoog in het vaandel hebben. Kom kijken hoe onze ruim 300 members aan een zelfredzame toekomst werken. Kinderen? Neem ze mee, want het wordt een feestje!

A Lab's picture Meet-up on Jul 5th
Naomi Vrielink, Projectmedewerker at Future City Foundation, posted

Leer, werk, beleef hoe Ai de stad kan veranderen | Kom naar Ai in de Stad

Featured image

Leer, werk, beleef hoe Ai de stad kan veranderen

Op 12 september brengen we Ai in de Stad. In Breda, de stad die een van de voorlopers is op smartcitygebied in Nederland en daar in 2023 met een Smart City Award voor werd beloond. Maar ook de stad met een Ai-opleiding, een sterke techsector en een leidende positie in de gaming-industrie. We organiseren een congres dat laat zien hoe Ai de stad kan veranderen en wat daarvan de kansen en bedreigingen zijn.

Ai kan onze steden tot leven brengen. Kunstmatige intelligentie belooft dat auto’s autonoom rijden, professionals in het sociaal domein worden ondersteund in het nemen van beslissingen, veiligheidsrisico’s beter worden ingeschat en gebouwen veel efficiënter gebruikmaken van energie. En vast nog veel meer. Maar als dat allemaal samen komt lijkt het erop dat de stad op haar gebruikers gaat reageren. De tijd van stenen steden is voorbij. De stad van de toekomst communiceert met ons, reageert op ons, leeft met ons.

Dat biedt enorme kansen in het fysiek en sociaal domein en op het gebied van veiligheid. Het geeft Nederlandse bedrijven grote kansen. Want wat zijn de ethische consequenties van Ai? Hoe borgen we onze democratische rechtstaat in een zelfdenkende stad? Hoe afhankelijk maken we ons van de techniek? En worden steden geen eenheidsworst als ze allemaal dezelfde Ai gebruiken?
Dat vraagt het om kennis van de techniek en de toepassing daarvan. Zodat je kan onderscheiden wat echt is en wat niet. Waar de verandering ophoudt en de fantasie begint. Er zijn dus genoeg vragen om van te leren, genoeg voorbeelden om te zien en genoeg oplossingen om toe te passen en te beleven.

Daarover gaat het jaarlijks terugkerende event Ai in de Stad dat we op 12 september in Breda organiseren. Tijdens het congres kunt u leren in lectures, zelf aan de slag tijdens workshops en zien en beleven in de innovatie-expo.

Het conceptprogramma zien? Kijk het hier: https://aiindestad.nl/congres/

We presenteren daarbij toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland, mindblowing ervaringen en kleinschalige leerervaringen. We focussen op de thema’s: De leefbare en duurzame stad, de veilige stad, de sociale en gezonde stad en economie en cultuur in de stad. En op de rode draden: ethiek & burgerschap, techniek en cultuur.

En om de verbeelding helemaal de ruimte te geven, organiseren we ’s avonds een filmfestival over Ai in de Stad in het filmhuis van Breda. Met een diner vooraf en een inleiding op Ai in films.

Dit doen we samen… De gemeente Breda en de Future City Foundation hebben elkaar gevonden in de fascinatie voor de kansen van Ai in de Stad. Maar willen ook begrijpen wat de bedreigingen zijn.

Maar we doen dat niet alleen. We zijn trots op en blij met de partners die ons hierin ondersteunen. Zoals Scape Agency, Ai for Good, ELBA\REC en mediapartner Stadszaken.

Wanneer, hoe, wat

Wanneer: 12 september 2024
Waar: Breda (verschillende locaties in de binnenstad)
Entree: Het evenement is gratis toegankelijk.
Kun je toch niet, meld je af: Soms komt er iets tussen en kun je toch niet naar een event waar je graag heen wilde. Dat kan gebeuren. Maar als wij dat niet tijdig weten, kopen we eten in dat we daarna moeten weggooien. Dat vinden we zonde. Daarom vragen we je dat als dit onverhoopt voorkomt, je uiterlijk 7 dagen voor het event af te melden bij Naomi Vrielink (naomi@future-city.nl). Doe je dat niet, dan wordt er 75 euro in rekening gebracht.

Meld je hieronder aan:

Meet-up on Sep 12th
Gijs Boerwinkel, Head of communications at Waag, posted

Waag Open: Blijf je AR-bril de baas

Featured image

Ontwerp je eigen voorwaarden voor Augmented Reality tijdens deze workshop door AR-kunstenaar Sander Veenhof.

Nog niet zo lang geleden hoorden brillen met Virtual of Augmented Reality-technologie enkel thuis in sciencefictionfilms. Brillen die je iets extra’s laten zien wanneer je naar de wereld kijkt, of die zelfs een compleet andere wereld tonen. Sinds de lancering van de Quest3 en de Apple Vision Pro is deze technologie realiteit geworden en lopen onze fysieke en virtuele wereld steeds meer in elkaar over. Hoe kunnen we onze eigen voorwaarden creëren voor Augmented Reality (AR)?

Een AR-bril bepaalt letterlijk hoe jij als gebruiker naar de wereld kijkt. In de bril zit een camera die voortdurend registreert wat er zich in onze omgeving afspeelt. Dit zijn geen video-opnames, maar beelden die middels kunstmatige intelligentie worden geïnterpreteerd. Op basis van deze data, samen met jouw persoonlijk profiel en agenda-data uit de cloud worden vervolgens meldingen, notificaties, suggesties en taken aan je getoond. Maar hoe wordt bepaald wat wanneer relevant is?

Deze inschatting kunnen we beter niet aan kunstmatige intelligentie overlaten. In deze interactieve workshop, gegeven door AR-kunstenaar Sander Veenhof, ontwerp je zelf de voorwaarden voor verschillende scenario’s waarin een AR-bril wordt gebruikt. Aan de hand van een reeks concrete praktijksituaties ontrafelen we wanneer een AR-bril mag ingrijpen of initiatief mag tonen. ‘Als < X > mits < Y > behalve < Z > tenzij < W > of < U >’.

Kom naar Waag Open op donderdag 6 juni en verwerk jouw voorkeuren, eisen, wensen en uitzonderingen in een bestand met configuratie-instellingen over jezelf. Als het tijdperk van de 24/7 AR-brillen ooit écht aanbreekt, weet jij vast waar je jouw bril op moet wijzen!

Programma

19:15 uur Deur open
19:30 - 19:40 uur Welkom & introductie door Waag
19:45 - 20:30 uur Lezing door Sander Veenhof
20:30 - 21:30 uur Workshop Ontwerp je eigen voorwaarden voor Augmented Reality
21:30 - 22:00 uur Borrel

Over Sander Veenhof

Sander Veenhof brengt graag tijd door in semi-digitale werelden. Programmeerbare omgevingen in het bijzonder. Hoewel zijn nieuwsgierigheid betrekking heeft op een verre toekomstige samenleving waarin we allemaal in een mixed reality universum leven, is zijn kunstpraktijk hands-on en gesitueerd in het heden. Zijn heden. Dankzij AR kan hij zijn eigen speculatieve levensechte versies van een denkbeeldig universum ensceneren en erin leven. Op die manier kan hij nieuwe (technische) domeinen van binnenuit verkennen, met een focus op hoe het is om een semi-digitaal wezen te worden, versterkt met nieuwe superkrachten maar ook beperkt door nieuwe grenzen. Veenhof begon tien jaar geleden met het creëren van cross-reality projecten in de avatarwereld Second Life, ging toen verder met AR en later was zijn speeltuin onze Zoom-realiteit.

Waag Open

Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst – je leert daarnaast ook altijd iets praktisch. Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt.

Toegankelijkheid

Omdat het Waag-gebouw een beschermd monumentaal pand is, is het helaas niet voorzien van een lift. Dit evenement vindt plaats in de Makersguild op de eerste verdieping van het Waag-gebouw.

Mocht je krap bij kas zitten en wel graag aan dit evenement willen deelnemen, neem dan contact op met tanja [@] waag [punt] org.

Gijs Boerwinkel's picture Meet-up on Jun 6th