Rolinka Kok

Activity

 • 17
  Updates
 • 27
  Smarts
 • 2
  Comments
Rolinka Kok, Event Manager at Amsterdam Economic Board, posted

Digitalisering in de stadslogistiek - GDZES in de MRA Meet-up#6

Featured image

Op dinsdag 23 maart organiseren we de Green Deal ZES MRA Meetup #6 en zetten we samen vervolgstappen op weg naar slimme en schone stadslogistiek in de regio in 2025. Deze keer staat digitalisering in de stadslogistiek centraal. Of je nu actief bent als verlader, logistiek dienstverlener, voertuigproducent, ontwikkelaar van logistieke concepten, onderzoeker of beleidsambtenaar; om digitalisering van de stadslogistiek kunnen we niet langer heen!

Het belooft een interessant programma te worden waarin we opnieuw kennis en ervaring kunnen delen, we van elkaar kunnen leren en we je een netwerk bieden om nieuwe coalities te smeden.

Vraagstukken die in elk geval aan de orde komen, zijn:

 • Hoe kunnen we door digitalisering in de stadslogistiek de doorstroming van voertuigen optimaliseren?
 • Hoe kunnen we de stadslogistiek slim en duurzaam inrichten door vracht(data) onderling uit te wisselen?

Deze vraagstukken en mogelijke oplossingsrichtingen zullen worden ingeleid door Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de HvA.

Rolinka Kok's picture Meet-up on Mar 23rd
Rolinka Kok, Event Manager at Amsterdam Economic Board, posted

Event report: State of the Region AMA

Featured image

The ambition is clear: the Amsterdam Metropolitan Area must become a high-class region. How? ‘Only together'

Rolinka Kok's picture #Citizens&Living
Rolinka Kok, Event Manager at Amsterdam Economic Board, posted

Slim, groen en gezond: Een verantwoorde digitale stad – van èn voor iedereen

Featured image

Samen met partners uit de regio heeft de Board het manifest ‘Tada – duidelijk over data’ opgesteld, met daarin de belangrijkste uitgangspunten voor een digitaal verantwoorde stad. Met deze bijeenkomst willen wij het manifest een stap verder brengen. Hoe kun jij binnen je organisatie deze waarden consequent toepassen en écht bewust omgaan met data?

Rolinka Kok's picture Event on May 29th
Rolinka Kok, Event Manager at Amsterdam Economic Board, posted

Slimme en schone bevoorrading in Zaanstreek Waterland

Featured image

Bijna alle gemeenten uit de Zaanstreek Waterland hebben het streven naar slimme, schone en duurzame mobiliteitsoplossingen in hun coalitieakkoord opgenomen. Een belangrijke missie waar ook veel bedrijven in deze regio mee aan de slag zijn. Maar hoe kunnen gemeenten en bedrijven beter samenwerken? Welke slimme oplossingen zien we al in andere regio’s ontstaan en waar is vraag naar? Deze vragen proberen we samen met jou te beantwoorden.

Rolinka Kok's picture Event on May 5th
Rolinka Kok, Event Manager at Amsterdam Economic Board, posted

Klimaatakkoord: Op weg naar een regionaal plan duurzame mobiliteit

Als Challenge Lead Mobiliteit verbindt hij nieuwe en bestaande mobiliteitsinitiatieven die bijdragen aan de enorme uitdaging ‘emissievrij vervoer in 2025 in de hele Metropoolregio Amsterdam’. Onze collega Richard Hoving dook voor ons in het Ontwerp Klimaatakkoord en hieronder lees je drie aanbevelingen die volgens hem bij kunnen dragen aan een slimme, groene en gezonde Metropoolregio Amsterdam in 2025.

Rolinka Kok's picture #Mobility
Rolinka Kok, Event Manager at Amsterdam Economic Board, posted

Netwerkbijeenkomst: ‘Technologie: Onze vriend en vijand’

Featured image

Emerging Technologies zoals Artificial Intelligence en Internet of Things; als we de hype moeten geloven, zal het de wereld redden óf de mensheid overbodig achterlaten. Is de impact van technologie op de mens te overzien? Anticiperen we wel voldoende op alle veranderingen? Welke rol spelen klanten, inwoners, patiënten en gebruikers eigenlijk nog? Hoe kunnen we technologie en data inzetten voor een menselijke digitale transformatie in onze Metropoolregio?

We ontmoeten je graag op maandag 3 december op onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst. Na een kort inhoudelijk programma is er volop tijd om te netwerken en samen plannen te maken voor 2019.

Programma
Kate O’Neill – Fortune 500-adviseur, auteur en Tech-humanist over de mens-gecentreerde Metropool van de toekomst:

Hoe kunnen wij de economische, technologische en data gedreven kansen omarmen en tegelijkertijd de meest hoopvolle en leefbare toekomst bieden voor de mensen die er wonen, werken en spelen? Kate neemt ons mee naar de nieuwe wereld waar data en technologie bijdragen aan betekenisvolle menselijke ervaringen, rechtvaardige opbrengsten en duurzame resultaten.

Arnold WM Smeulders – hoogleraar Artificial Intelligence aan de UvA, lid van AINED voor de nationale agenda AI, directeur van de UvA-labs met Qualcomm en met Bosch, betrokken bij Kepler Vision BV. Kepler is zijn tweede start-up vanuit de universiteit.

Arnold zal vanuit zijn ervaring met publiek-private samenwerkingen op het Science Park putten om te laten zien dat de rol van de universiteit in de digitale stad verandert.

Meld je op tijd aan want vol = vol.

Rolinka Kok's picture Event on Dec 3rd