SEEV4-City Closing Webinar 1: Insights of the Project

Featured image

Autobatterijen en laadpalen die de stad voorzien van duurzame energie door slimme laadtechnologieën? Het project SEEV4-City (Smart, Clean Energy and Electric Vehicles for the City) laat zien dat dit kan. Tijdens de ‘closing webinar’, Insights of the Project, worden de resultaten en learnings gepresenteerd van zes pilots in vier Europese landen. De HvA coördineert en analyseert het project.

SEEV4-CITY
SEEV4-City, gesteund door het Interreg North Sea Region (NSR) programma, realiseert projecten waarin slim laden en ontladen van elektrische auto’s centraal staan. Zo dienen autobatterijen ook als ‘buffer’ voor de opslag en distributie van duurzame energie in de stad. Tijdens de eerste webinar op 22 april worden de resultaten van zes pilots besproken die zijn uitgevoerd in vijf Europese steden: Amsterdam (2x), Kortrijk (BE), Leicester (UK), Loughborough en Burton-upon Trent (UK) en Oslo (NO). Kom meer te weten over de wijze waarop e-mobiliteit in Europa wordt opgeschaald met behulp van hernieuwbare energie, zoals zonne-energie, en het slimme en efficiënte gebruik van energie-infrastructuren.

Wat was het startpunt vijf jaar geleden en waar staan we nu? Van bedrijventerreinen tot wijken met huishoudens, de pilots hadden te maken met uiteenlopende situaties, niveaus en regelgevingen. Wat zijn de learnings van zes verschillende aanpakken die hernieuwbare energiebronnen combineren met e-mobiliteit?

SMART CHARGING EN VEHICLE2GRID-TECHNOLOGIE
De technologieën die toegepast zijn bij de pilots, heten Smart Charging (slim laden) en Vehicle2Grid (V2G). Door Smart Charging en V2G wordt zonne-energie optimaal benut en weten laadpalen precies wanneer het ideale moment is om de auto op te laden. Als meerdere elektrische rijders bijvoorbeeld ‘s avonds, tijdens piekuren, hun auto thuis parkeren, zorgen de slimme laadpalen ervoor dat elke auto zo optimaal mogelijk geladen wordt. Bovendien kunnen de auto’s aan V2G-palen ‘ontladen’, door elektriciteit terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Zo kan zonne-energie op de momenten van hoge vraag teruggegeven worden aan bedrijven en huishoudens.

DE TOEKOMST VAN E-MOBILITEIT EN DUURZAME ENERGIE
De closing webinars hebben één belangrijke focus: de toekomst. Hoe kan het gebruik van duurzame energie opgeschaald worden, welke groei van batterij elektrische auto’s (BEVs) en buffering wordt er verwacht en hoe knopen we dit zo efficiënt mogelijk aan elkaar? Meld je aan voor de closing webinar op 22 april, en zet ook alvast de overige twee webinars van 6 en 20 mei in je agenda. De webinars worden in het Engels gepresenteerd.

ALLE CLOSING WEBINARS VAN SEEV4-CITY:
22 april - Closing Webinar 1: Insights of the Project
6 mei - Closing Webinar 2: Vehicle-to-Grid (V2G) and Smart Charging
20 mei - Closing Webinar 3: Policy Learning from SEEV4-City Pilots

https://www.hva.nl/urban-technology/gedeelde-content/nieuws/nieuws/2020/04/slim-laden-en-autobatt...

Comments

Topics