Tegenlicht Meet Up: Verslaafd aan het algoritme

Featured image

Hoe bepalen data ons leven? Wij geven onszelf over aan computers. Advertenties, politieke voorkeur, hypotheek, baankansen, verzekering, veiligheid en gerechtelijke procedures, het staat allemaal onder invloed van algoritmes. Maar we weten eigenlijk amper iets over wat ze zijn, hoe ze werken en wat nu precies hun invloed is. En computercodes en data mogen dan sneller zijn dan de mens, ze blijken niet neutraal en soms zelfs compleet onbetrouwbaar. Moeten we ons zomaar laten leiden door geautomatiseerde beslissingen? Kunnen we eigenlijk wel nog zonder en hoe ontsnappen we überhaupt aan hun invloed? Wat is de macht van data?

https://dezwijger.nl/programma/verslaafd-aan-het-algoritme

2 Comments

Judith Eigeman

Ha Tessa,
Excuus voor het trage antwoord! Het programma zit al bomvol zoals je misschien hebt gezien op de programmapagina. Mogelijkheid voor flyers is er zeker. Stuur mij anders even een mail (judith@dezwijger.nl) met jouw telefoonnummer er in. Dan kunnen we even bellen om een en ander te bespreken!
Groeten,
Judith

Tessa Wernink's picture
Tessa Wernink

Hi @juditheigeman de bewustwordingscampagne en beweging rond verantwoorde digitale stad zie je op www.tada.city. Een initiatief van 60 partijen in de stad. We zijn graag bij het event om ook meer informatie te geven. Is er nog plek? voor mensen en/of flyers?

Topics