Vacancy: proactive content manager (vacancy in Dutch)

Voor het internationale project City-zen*, dat in een nieuwe fase belandt, zoeken wij een ondernemende content manager voor 16 uur per week.

Het project, waarin een internationaal consortium samenwerkt aan schone energie oplossingen voor steden, is al een tijdje onderweg en loopt nog tot eind 2019. Eén van de belangrijkste doelstellingen van het project is de waardevolle kennis en ervaringen uit de verschillende innovatieve praktijkprojecten in Amsterdam en Grenoble, vast te leggen en te delen met andere relevante professionals zodat deze navolging krijgen. De afgelopen jaren is er met individuele publicaties in de reguliere media en vakbladen, presentaties tijdens congressen en nieuwsbrieven al aandacht besteed aan het delen van kennis en ervaring. Nu een groot deel van de praktijkprojecten (bijna) gerealiseerd is, wordt het tijd om de opgebouwde kennis op een meer strategische en structurele wijze te verankeren.

Je taken zijn onder andere:

• het, in samenwerking met de projectleider en de verschillende partners, maken van een helder plan om City-zen’s lessons learned op te halen bij de partners, vast te leggen en op een laagdrempelige manier te delen zodat anderen deze oplossingen zullen gaan overwegen en eventueel overnemen.
• het inhoudelijk vormgeven van het programma van een city conference, welke waarschijnlijk onderdeel zal uitmaken van het WeMakeThe.City dat plaats vindt in juni 2018 in Amsterdam.
• Het (mede) inhoudelijk vormgeven van een slotconferentie (eind 2019) in Brussel die dient als formele uitsmijter van het gehele project.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

• Het creëren en cureren van relevante en aantrekkelijke content voor verschillende doelgroepen op verschillende media
• Het inhoudelijk vormgeven en (deels) schrijven van thematische nieuwsbrieven (4x per jaar) voor de City-zen community
• Het ondersteunen van de verschillende partners in de communicatie over de projecten
• Het beheren van de website (plaatsen nieuwsberichten en maken inhoudelijke wijzigingen in Wordpress pagina’s)

Wij zoeken een ondernemende content manager die de hoofdtaak – het vastleggen en op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier delen van City-zen’s lessons learned – creatief benadert en zin heeft om zijn/haar tanden te zetten in dit mooie project.

Wie ben jij?
• Je hebt interesse in en enige kennis van duurzame energie
• Je hebt uitstekende sociale vaardigheden
• Je kunt goed schrijven én interviewen en bent in staat technische informatie te vertalen naar toegankelijke resultaten
• Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en Engels (in woord en geschrift)
• Je hebt kennis van en ervaring met wordpress en social media
• Je hebt een WO/HBO werk- en denkniveau en enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie

Wat bieden we?
Wij bieden je een functie voor 16 uur per week in hartje Amsterdam, voor de duur van 12 maanden. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor eigen initiatief. Je werkt in een interessant netwerk van nationale en internationale publieke en private partijen die zich inzetten op het snijvlak van innovatie en duurzaamheid

De ambitie is om deze rol voort te zetten tot het einde van het project (eind 2019). Salarisindicatie: tussen €3.500 en €4.100 (o.b.v. 40-urige werkweek). Detachering is niet bespreekbaar. Wij zijn uitdrukkelijk op zoek naar iemand die in dienst komt van de Board, een onafhankelijke stichting.

Solliciteren? Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Stuur dan je sollicitatie met CV en motivatie aan Annelies van der Stoep: annelies@amsterdamsmartcity.com.

Reageren kan t/m 5 november.
Wij stellen acquisitie n.a.v. deze vacature niet op prijs.

Wat is City-zen?

De stad helemaal kolen- en gasvrij. City-zen vindt uit hoe dat moet.
Een stad waarin niets anders dan schone energie gebruikt wordt: zon, wind, aardwarmte en biomassa… In theorie kan het. Maar hoe zit het met de praktijk? Hoe integreer je nieuwe energie oplossingen in bestaande gebouwen, systemen en, last but not least, de levens van mensen? Welke technische, economische en sociale uitdagingen zijn er? En hoe overwin je die? Het internationale consortium City-zen vindt uit hoe dat moet aan de hand van 20 vernieuwende praktijkprojecten in Amsterdam en Grenoble.
Meer informatie over City-zen: http://www.cityzen-smartcity.eu/nl/home-nl/
--------------------------------------------

In Amsterdam is de Amsterdam Economic Board verantwoordelijk voor de lokale coördinatie van het project City-zen en haar Nederlandse partners. De content manager werkt nauw samen met de City-zen projectleider, beiden zijn in dienst van de Amsterdam Economic Board. Daarnaast zijn zij ook onderdeel van het Amsterdam Smart City netwerk.


Comments

Topics