Arjan Koning

Activity

  • 2
    Updates
  • 3
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Arjan Koning, Community Manager Responsible IT at Amsterdam University of Applied Sciences, posted

Fellowship responsible IT for artistic researcher or artist

The Responsible IT research group at the Amsterdam University of Applied Sciences is offering a fellowship to an artistic researcher or an artist, aiming to create fresh future-oriented perspectives on digitization and public values.
For your call for proposal see the following link.

Arjan Koning's picture #DigitalCity
Arjan Koning, Community Manager Responsible IT at Amsterdam University of Applied Sciences, posted

Inspiratieavond datascience voor Sociale ondernemers

Featured image

Tech4Good
We organiseren twee inspiratiesessies vanuit het Tech4Good project waarin de lectoraten Urban Entrepreneurship en Urban Analytics samenwerken om sociale ondernemers te helpen hun missie te halen.

Inspiratiesessie
Hoe weet je of jij als sociale ondernemer de impact bewerkstelligt die je voor ogen hebt? Om dat te meten beland je al snel op het gebied van data science.
Meld je via datastudio@hva.nl aan voor de inspiratiesessies die we organiseren op 26 november en die we gaan uitdiepen op 7 januari.

Wie zijn wij?
Wij zijn onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam die in een samenwerkingsverband tussen de lectoraten Urban Entrepreneurship en Urban Analytics, de mogelijkheden willen onderzoeken om sociale ondernemers met dataoplossingen te helpen.

Data science en sociaal ondernemen
Sociale ondernemers hebben vast vraagstukken die een data scientist misschien wel kan beantwoorden.
Met data science kun je tot inzichten komen die je op basis van je directe dagelijkse ervaring waarschijnlijk niet zo snel krijgt. Je hebt misschien zelfs wel data science nodig om je impact te kunnen meten.

Een mooi voorbeeld van hoe data ingezet wordt om sociale impact te genereren is bijvoorbeeld de deelfiets waarbij door het bijeenbrengen van partijen (bijvoorbeeld moeilijk aan het werk komende mensen voor onderhoud en fietsers) en actuele meetgegevens (wie heeft de fiets op een bepaald moment) sociale impact (mobilteit en uitstootloos vervoer) maakt.
Met datascience kun je analyseren en daarmee mogelijk patronen herkennen waar je gebruik kan maken om de missie te volbrengen.
Geld is een middel om je missie te volbrengen; hetzelfde geldt voor data.
Uitnodiging
Graag zouden we met jullie als sociale ondernemers in gesprek komen om te horen welke vraagstukken jullie beantwoord zouden willen hebben.
Daarvoor organiseren we twee inspiratiesessies. De eerste op 26 november om te laten zien wat data science voor sociale ondernemers kan betekenen en een vervolgsessie op 7 januari 2019 om een vraag (of enkele vragen) uit te diepen om die later met een data challenge te trachten te beantwoorden.

Om te noteren
Inspiratiesessie
26 november 2018 Wat kan data science voor sociale ondernemers betekenen?
7 januari 2019 (vervolg): Uitwerken aangebrachte (data-)vraagstukken

Arjan Koning's picture Event on Nov 26th