Marieke Meijer

Activity

  • 5
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Marieke Meijer, Communication at City of Amsterdam, posted

Week van Schoon Vervoer - 16-22 september

Van 16 tot en met 22 september organiseert Amsterdam de Week van Schoon Vervoer. Eén van de activiteiten tijdens deze week vindt plaats op 20 en 21 september; een groot proefritten-evenement bij het Olympisch Stadion. Maar er is zo veel meer te zien en ervaren op het gebied van schoon vervoer in de stad! Meedoen door een leuke of interessante activiteit rondom duurzaam vervoer te organiseren? Laat zien welke oplossingen er zijn, welke voordelen schoon vervoer de stad biedt of laat Amsterdammers het zelf ervaren!

Wil je zelf ook een activiteit organiseren in deze week? Bijvoorbeeld de buurt mobiliseren voor een duurzaam vervoersconcept? Met een festiviteit aandacht vragen voor het belang van duurzaam vervoer in onze stad of voor de mogelijkheden die er tegenwoordig allemaal zijn? Of Amsterdamse kinderen kennis laten maken met schone voertuigen? Laat het ons weten! We nemen dan contact met je op over de mogelijkheden om de activiteit een mooie plek te bieden in dit stadsbrede programma.

Meld je aan via: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/amsterdam-elektrisch/nieuws/week-schoon-vervoer/

Marieke Meijer's picture #Mobility
Marieke Meijer, Communication at City of Amsterdam, posted

1.000 elektrische taxi's in Amsterdam

Featured image

Op 15 mei vierden taxiorganisaties en de gemeente Amsterdam samen de mijlpaal van 1.000 elektrische taxi’s in de stad! Per jaar betekent dit maar liefst zo’n 8.804.340 schone taxikilometers. En dat Amsterdammers die bij willen dragen aan een gezondere lucht vaker kunnen kiezen voor een uitstootvrije taxi. Taxiorganisaties en chauffeurs die hiermee bijdragen aan schonere lucht bedankt!

Hier lees je meer https://www.amsterdam.nl/actueel/nieuws/uitstootvrije-taxi/

Marieke Meijer's picture #Mobility
Marieke Meijer, Communication at City of Amsterdam, posted

Win a spot in the Plastic Whale-boat!

Op 10 oktober 2018 vindt de 10e editie van de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. Ook in Amsterdam doen we hier graag aan mee. Op deze dag willen we laten zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden en dat duurzaamheid van iedereen is. Door de hele stad organiseren particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties activiteiten.
Het maken van duurzame(re) keuzes kan op veel verschillende manieren en plekken en hoeft niet moeilijk te zijn. Daar kunnen we op de Dag van de Duurzaamheid mooi aandacht voor vragen.

Lijkt het jou leuk om een keer mee te varen op een boot van Plastic Whale? Dat kan op 10 oktober! Maak kans op een plek voor jou en een introducee op het leukste uitje van Amsterdam.

Maak de volgende zin af en stuur dit voor 6 oktober naar duurzaam020@amsterdam.nl:

Ik maak Amsterdam duurzamer...

Marieke Meijer's picture News
Marieke Meijer, Communication at City of Amsterdam, posted

Amsterdam zoekt vloggers!

Maak je graag filmpjes? En heb je affiniteit met duurzaamheid? Wij zoeken bewoners van Amsterdam die (op vrijwillige basis) willen vertellen over hun ervaringen met duurzaamheid en ook andere Amsterdammers willen interviewen op camera. Van heel groene onderwerpen tot minder groene. Ook als je als student verbonden bent aan de gemeente Amsterdam ben je van harte welkom om voor ons te vloggen!

Delen

Het gaat om toegankelijke video’s die via diverse kanalen gedeeld kunnen worden. Als je die hebt natuurlijk ook op je eigen vlog, YouTube-kanaal of sociale media.

Interesse?

Stel jezelf aan ons voor via een mail naar duurzaam020@amsterdam.nl en stuur als je wilt meteen een vlog mee. Doe dit voor 1 oktober 2018.

Inspiratie nodig? De site van Duurzaam020 (www.amsterdam.nl/duurzaam) staat vol herkenbare onderwerpen over duurzaamheid, aardgasvrij, schone lucht, circulaire economie, zonne-energie, klimaat, energietransitie en meer.

Een deskundige jury, waaronder de wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid Marieke van Doorninck, kiest de beste inzendingen. Er is plaats voor meerdere vloggers die in principe een jaar aan de slag gaan. De winnaars worden de nieuwe vloggers van de gemeente Amsterdam!

Wat krijg je ervoor terug
■Eeuwige roem
■Je bouwt een scala aan ervaringen op wat weer mooi staat op je CV
■Opleiding door een professional uit het vak: how to vlog
■Onkostenvergoeding
https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/dag-duurzaamheid/nieuws-dag/amsterdam-zoekt/

Marieke Meijer's picture Request
Marieke Meijer, Communication at City of Amsterdam, posted

Pitch your sustainable Amsterdam! // Pitch je duurzame Amsterdam voor de wethouder!

Amsterdam needs to become more sustainable. Energy neutral and zero waste is the future. This will be shown on Thursday 26th of July. Who will do it? You!!
- continue reading in Dutch

Amsterdam staat voor een flinke uitdaging: de verduurzaming van de stad. Energieneutraal en afval als grondstof is de toekomst. Dat laten we zien op donderdagmiddag 26 juli. We? U! Jij!

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid Marieke van Doorninck maakt graag kennis met minimaal 12 duurzame Amsterdamse initiatieven. Mensen, organisaties en start ups die samen bezig zijn met een schonere wijk, aardgasvrij, of samen energie besparen. Met hun buren, familie, collega's of vrienden.

De mooiste initiatieven krijgen het podium om zich op 26 juli kort te presenteren. Ter lering, inspiratie en vermaak. De one minute pitches worden aangevuld met verdiepende gesprekken over de opgave van de stad. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Uw duurzame Amsterdam pitchen? Kijk naar de voorwaarden hieronder en meld u voor 18 juli aan via dit aanmeldformulier: https://www.amsterdam.nl/formulieren/wonen-leefomgeving/duurzame-middag/

Datum: donderdagmiddag 26 juli
Tijd: 13:30-17:30 uur
Locatie: Wibautstraat Amsterdam

Voorwaarden: wat we u vragen
■ U vertegenwoordigt een georganiseerde partij die zich inzet voor projecten in de gemeente Amsterdam op het gebied van aardgasvrij, duurzame energie, circulaire economie en / of afval
■ Bij een overschrijding van het aantal beschikbare plekken vindt er een selectie plaats op basis van variatie van thema, locatie en organiserende partijen.

Marieke Meijer's picture #Citizens&Living