Christiaan Elings

Activity

  • 5
    Updates
  • 1
    Thumbs up
  • 2
    Comments
Christiaan Elings, Strategy & Collaboration for Sustainable Transitions at Royal Haskoning, posted

Aan de slag met Digitale Transformatie: Data & AI Seminar

Featured image

Wil je optimaal profiteren van data?

Ben jij volop bezig met datagedreven projecten? Wil je leren hoe je het maximale uit data kunt halen en hoe je de uitdagingen kunt tackelen? Dan mag je ons Data en AI Seminar op 30 januari absoluut niet missen. Dit event gaat verder dan enkel inspiratie; het biedt je concreet praktische tools om data effectief in te zetten. Onze experts delen waardevolle inzichten, best practices en direct toepasbare tips om jouw organisatie te laten excelleren in de datagedreven wereld.

Voor wie is dit event?

Ben jij de drijvende kracht achter digitale transformatie in jouw organisatie? Sta je voor grote veranderingen en zoek je praktische tools die direct inzetbaar zijn? Ons seminar op 30 januari 2024 is speciaal ontworpen voor managers en besluitvormers die willen excelleren in de wereld van AI, analytics en data. Ontdek hoe je deze krachten kunt inzetten voor een tastbare impact in jouw organisatie. Ook professionals die hun kennis willen vergroten op deze baanbrekende onderwerpen zijn van harte welkom. We bieden inzichten en praktische tools die jou een voorsprong geven.

Wat kun je verwachten?

Vier inspirerende sprekers nemen je mee in het succes van datagedreven werken. Ze delen waardevolle inzichten en praktische tips om je op weg te helpen. Dit evenement biedt ook uitstekende mogelijkheden om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Programma en locatie

Het programma is samengesteld uit een openingssessie en drie sprekerssessies.

Natuurlijk sluiten we de dag gezamelijk af met een hapje en drankje.

Datum: 30 januari 2024 
Locatie: Royal HaskoningDHV, Amersfoort (Laan 1914 35, 3818 EX) 

Christiaan Elings's picture Masterclass / workshop on Jan 30th
Christiaan Elings, Strategy & Collaboration for Sustainable Transitions at Royal Haskoning, posted

Hoe creëer je Levende Lerende Netwerken die impact hebben?

Featured image

Hoe maak je de stap van gezamenlijk leren, naar samen echt dingen doen? Er is al veel over gezegd en geschreven... Communities of practice, smeden van allianties, enz enz... Vaak blijft het dan een beetje hangen bij het organiseren van een toffe sessie, vast met veel energie. En daarna gaat iedereen - als het goed is met nieuwe ideeën en inspiratie - weer verder met waar 'ie al mee bezig was. Vaak is dat al genoeg, maar zeker in transities wil je eigenlijk een stapje verder komen.

Is eigenlijk al wel voldaan aan een aantal belangrijke condities om het netwerk levend te maken en te houden?

Reflecterend op onze eigen praktijk, ontdekten we een aantal kenmerken die belangrijk en beïnvloedbaar zijn bij het bouwen van impactvolle levende lerende netwerken. Amsterdam Smart City zelf is zo'n voorbeeld, waarin we voortdurend met elkaar op zoek zijn naar hoe we onze samenwerking van betekenis kunnen laten zijn voor de duurzame transities in onze regio. De Green Deal Circular Festivals, het MRA Platform Smart Mobility, Sail Amsterdam, en het Initiatief Bewust Bodemgebruik zijn enkele andere voorbeelden van levende lerende netwerken. Ook hier zagen we telkens dat de volgende kenmerken van belang zijn om verder te komen, en om de stap te maken van samen leren, naar samen doen:

(1) Wederzijdse afhankelijkheid tussen deelnemers
(2) Beweging door gedeelde energie
(3) Diversiteit daagt uit
(4) Persoonlijke ontwikkeling, empathie, ego overstijgend
(5) Veilige ruimte om te leren en ontwikkelen

Op basis van onze ervaringen in de praktijk, hebben we onze kijk op het ontstaan, de kenmerken en het begeleiden van Levende Lerende Netwerken opgeschreven in een whitepaper. Wil je meer weten, dan kun je die downloaden via onderstaande link (naar beneden scrollen naar de download knop van de Levende Lerende Netwerken Whitepaper).

Tijdens het PGM Open Congres op 26 september organiseren we hierover een workshop voor programmamanagers (https://lnkd.in/gcRPv4V8). En, je kunt me natuurlijk altijd een berichtje sturen als je meer wilt weten!

Christiaan Elings's picture #CircularCity
Christiaan Elings, Strategy & Collaboration for Sustainable Transitions at Royal Haskoning, posted

HOW CIRCULAR FESTIVALS CONTRIBUTE TO CLIMATE GOALS

Featured image

On 10 February during the CE Week there is an opportunity to help the community of the International Green Deal Circular Festivals! Beside the facilitating Dutch Ministries of IenW and EZK now consisting of 20 large international festivals. Lowlands/MOJO, Body & Soul, Awakenings, Roskilde, Milkshake, ID&T, Zwarte Cross, DGTL, Pukkelpop, Vierdaagsfeesten… just a few examples of large European festivals participating.

The focus of the workshop will be on how to become climate neutral as festival, through their efforts to become circular: two sides of the same coin. Why is action needed now, what can festivals do and how to set concrete targets? Together these international front runners join forces to give direction to a sustainable and resilient future for the live sector. Moreover as perfect living labs, festivals can inspire visitors, cities and other events to join this green movement!

If you feel you can add to this discussion and help making the festivals enthusiastic to take action, then please join our meeting. Also if you see other relevant connections and opportunities; please register via the website below!

For the Ministry of Infrastructure and Water management and together with partners, the Strategy and Management Consultants of RHDHV execute the program management of this Green Deal from 2019-2025.

Christiaan Elings's picture Online event on Feb 10th
Christiaan Elings, Strategy & Collaboration for Sustainable Transitions at Royal Haskoning, posted

Vacature: Samen impact maken op transities in de leefomgeving

Featured image

Als SMC| Strategie en Management Consultants van Royal HaskoningDHV zijn we op zoek naar mensen die 'samen' impact willen maken op de transities in onze leefomgeving. Niet omdat ze weten hoe het moet, maar omdat ze anderen kunnen begeleiden in hoe het kan! 'Gedeeld Eigenaarschap' noemen we dat in onze visie op samen werken aan maatschappelijke veranderopgaven.

Voor de volgende vacatures na de zomervakantie komen we graag nu al met je in contact:

→ Proces- en programmamanager nationale en regionale energiestrategieen en PPS (circa 10 jaar ervaring);
→ Senior-Consultant Bestuur, Programma’s en Organisatie (circa 10 à 15 jaar ervaring)
→ Proces-professionals Klimaat, Energie, Ruimte, Mobiliteit en Landbouw (circa 2 à 7 jaar ervaring).

Voor een eerste 'teen in het water', bel of mail al gerust met pascal.lamberigts@rhdhv.com / 06 – 22 37 86 65. Dan passen we onze vacatures graag aan op jouw kwaliteiten en meerwaarde.

→ Voor een kijkje in de keuken bij ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen en - steeds meer - ook bedrijven;
→ Voor strategisch mensenwerk in de voorfase van nieuwe ontwikkelingen, met 6.500 collega's als inhoudelijke sparringpartners in een groot, internationaal bedrijf;
→ Voor samenwerken in een cultuur gebaseerd op de principes van de netwerkorganisatie – veel vrijheid, veel verantwoordelijkheid;
→ Voor een eigen SMC Academy gericht op samen leren en ontwikkelen in proces- en programmamanagement en organisatieontwikkeling;
→ Voor de snelste leercurve in opgavegericht werken voor young professionals als springplank naar een volgende uitdagende baan bij ministeries, provincies en grote gemeenten.

Christiaan Elings's picture #CircularCity
Christiaan Elings, Strategy & Collaboration for Sustainable Transitions at Royal Haskoning, posted

Gezonde stad: slim, samen en in samenhang

Featured image

Een gezonde stad is vitaal, veerkrachtig en toekomstbestendig – zowel maatschappelijk als economisch. Maar vanzelf gaat het niet. De druk op de stad is groot en de situatie is urgent, want er moet veel en liefst tegelijk: meer woningen, minder lawaai, schonere lucht, minder hittestress, een lager energiegebruik. Dit lukt alleen als we het slim, samen en in samenhang doen.

En er is goed nieuws: al die transities scheppen niet alleen verplichtingen, maar ook geweldige mogelijkheden. Zo biedt data science kansen om tot goede plannen en oplossingen te komen, om deze te visualiseren en communiceren én om participatie en besluitvorming te organiseren. In bijgaand artikel uit Binnenlands Bestuur geeft mijn collega Jan de Wit een overzicht van kansen.

Meer info: Gezonde stad: slim, samen en in samenhang

Christiaan Elings's picture #Citizens&Living