Bas Schilder

Activity

  • 1
    Updates
  • 2
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Bas Schilder, Mobility , posted

BewustwordingsModel Smart City

Featured image

Hoe slim is de ideale leefomgeving wat jou betreft, nu en in de toekomst? Wat betekent dat voor o.a. je strategie, diensten en technologie?
Vanuit phbm voegen we graag een gereedschap toe aan jouw Toolbox voor Smart City-vraagstukken. Eén waarbij we het voorstellings- en inlevingsvermogen activeren en welzijn centraal staat: het BewustwordingsModel. Dit model maakt de positie en wensen van jou en de ander expliciet en voorkomt dat er ruis ontstaat over het niveau van ‘slimheid’ in de leefomgeving. Door de toelichting van de passende organisatie, samenwerking, strategie e.d. bij de niveaus ontstaat een scherp beeld van wat het gekozen niveau betekent voor het individu, de organisatie of zelfs de samenleving als geheel. Eén van de centrale vragen bij het model is: hoe ‘smart’ wil je zijn en waar zit de optimale balans tussen mens en technologie?

Eerste gepubliceerde versie is tot stand gekomen samen met partners in de City Deal (‘Een slimme stad, zo doe je dat’). Het laat op vijf niveaus zien in welke mate een organisatie of bedrijf slim is. Eén van de doelen hiervan is om te bepalen of opdrachtgever en opdrachtnemer dezelfde taal spreken. Vanuit phbm zijn we doorgegaan op het model en hebben onder andere ethiek en mobiliteit als pijlers toegevoegd.

Het model is openbaar inzichtelijk, phbm begeleidt graag in het proces om samenwerkingspartners gezamenlijk bewuster te maken op welk niveau ze staan (gebruikmakend van het model) en met welke ontwikkelingen je rekening kan houden in het vraagstuk wat op tafel ligt (op vlak van organisatie, diensten of ethiek bijvoorbeeld).

Bas Schilder's picture #DigitalCity