Rosa Tibosch

Activity

  • 5
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Rosa Tibosch, Community manager , posted

Community meet up - resultaten van de donut dag

Featured image

Op 13 november hadden we de eerste wereldwijde donut dag en ook in Amsterdam was het weer een waar feest. Nu is het natuurlijk belangrijk om die energie vast te houden! Daarom organiseren we op donderdag 14 december een community meetup waar de goede gesprekken die tijdens het donut festival weer kunnen worden voortgezet. 

Geen zorgen, aanwezigheid bij het festival is geen vereiste. Kon je er niet bij zijn? Dan is dit een mooi moment om weer aan te sluiten!

In aanloop naar de meetup gaan we alle mooie resultaten van de Amsterdam Donut Dag verwerken en dan horen jullie meer van ons voor de planning van deze community meet up. 

Schrijf je hier in voor de sessie.

Dan ontvang je ongeveer een week voor het community meet up een zoom link. 
Tot dan!

Rosa Tibosch's picture Meet-up on Dec 14th
Rosa Tibosch, Community manager , posted

Amsterdam Donut Dag

Featured image

Groter dan ooit: Amsterdam Donut Dag 13 november - schrijf je nu in!**

De langverwachte Amsterdam Donut Dag staat bijna voor de deur! Op 13 november duiken we in de wereld van de Donut Economie en laten we zien hoe de gezamenlijke inspanning van pioniers Amsterdam tegen 2025 dichter bij de Donut brengt.

Dit jaar is extra bijzonder, want het markeert de allereerste Wereldwijde Donut Dag onder het motto 'Lokale Actie, Mondiale Connectie.' Wereldwijd organiseren meer dan 30 groepen en netwerken lokale Donut Festivals!

Verspreid over Amsterdam vinden op maandag 13 november in totaal 15 Donut-sessies plaats. Hier laten we samen zien dat de Donut Economie geen theoretisch model is, maar een praktische benadering. Verwacht geen vage beloftes, maar concrete voorbeelden van initiatieven binnen de stad, zowel groot als klein.

's Avonds komen we samen in Pakhuis de Zwijger om samen met pioniers en elkaar te dromen en te visualiseren hoe Amsterdam eruit zou kunnen zien in 2025. Mis deze geweldige kans niet! Ben jij erbij?

Bekijk hier het programma en schrijf je in!

Rosa Tibosch's picture Meet-up on Nov 13th
Rosa Tibosch, Community manager , posted

Stagiair social media voor Amsterdam Donut Coalitie

Featured image

Ben jij gepassioneerd over A) de donuteconomie B) Amsterdam en C) heb je communicatie & sociale media skills? Dan zijn we op zoek naar jou en jij naar ons! De Amsterdam Donut Coalitie is namelijk op zoek naar een gedreven social media stagiair. Of je nu de voorkeur geeft aan een deeltijd- of voltijds stage, wij staan open voor beide opties. Bovendien bieden wij een maandelijkse vergoeding van 400 euro voor voltijd!
 
Dit is jouw kans om hands-on ervaring op te doen en direct impact te maken. Je zult in contact komen met pioniers en betrokken raken bij tal van inspirerende projecten en activiteiten in Amsterdam. Bovendien word je onderdeel van een ervaren team dat je begeleidt bij o.a. branding en vormgeving. Als kers op de taart krijg je de kans om bij te dragen aan het Donut Festival en internationale samenwerkingen!
 
Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

  • Het beheren van de contentkalender
  • Twee keer per week posts plaatsen op LinkedIn en Instagram
  • Het verzorgen van een maandelijkse nieuwsbrief
  • Het verder ontwikkelen van onze LinkedIn- en Instagram-kanalen
  • Het publiceren van nieuwsitems op onze website
  • Het uitwerken van een promotiestrategie voor het jaarlijkse Donut Festival

 
We waarderen jouw eigen ideeën en inbreng en staan altijd open voor jouw suggesties! 
 
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan snel een e-mail naar Rosa Tibosch: connect@amsterdamdonutcoalitie.nl met een korte motivatie en je cv.
 
#AmsterdamDonutCoalitie #DonutEconomie #DonutAmsterdam #AmsterdamDonut #DoughnutEconomics #DoughnutEconomy #DEAL  #Stage #Stagiair #Intern #SocialMedia

Rosa Tibosch's picture #Citizens&Living
Rosa Tibosch, Community manager , posted

Deel jouw ervaring en breng Amsterdam dichter bij de Donut!

Featured image

Werk jij aan één of meerdere initiatieven of ondernemingen die bijdragen aan een Amsterdam met voor iedereen een eerlijke, sociale basis maar binnen veilige ecologische grenzen. Dat noemen wij een 'Donut Pionier': iemand die de Donut Economie in regio Amsterdam een stapje dichterbij brengt.

Om deze transitie naar een circulaire economie te versnellen willen we het belang en de impact laten zien van initiatieven, belangrijke drempels wegnemen en zoeken naar praktische oplossingen om initiatieven te laten groeien. Daarvoor hebben we jouw kennis en ervaring nodig.

Hieronder leggen we meer uit over dit onderzoek, de resultaten, wat je hieraan hebt en de tijdlijn. Wil je meteen de vragenlijst invullen? Deze vind je hier:

[https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw](https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw "https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw") De deadline hiervoor is 4 september.

Dit onderzoek
Je bent bij het werken aan jouw initiatief of onderneming vast uitdagingen tegengekomen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan regelgeving die niet lijkt aan te sluiten bij je initiatief. Maar ook aan andere drempels die groei van jouw initiatief in de weg staan zoals ruimte, financiering, mensen, middelen, capaciteit, kennis of vooroordelen. Misschien heb je ook geleerd over oplossingen die daarbij werkten, of juist niet. Ten slotte zijn we nieuwsgierig naar de impact die je maakt. Deze vragen staan centraal in dit onderzoek. We richten ons op de succesvolle initiatieven, maar ook op die initiatieven die de drempels en problemen niet hebben kunnen overwinnen en uiteindelijk niet succesvol waren. Van beide valt veel te leren.

De resultaten
Op basis van dit onderzoek kunnen we de grootste uitdagingen agenderen en de beste oplossingen ontwikkelen of delen. Daarvoor analyseren we de reacties op deze vragen in september, met een aantal experts. We delen relevante inzichten met andere Donut Pioniers, maar vertalen het ook door naar beleidsmakers, het onderwijs en de arbeidsmarkt. Daarvoor werken we samen met onder meer de gemeente Amsterdam, Kennisland, Olympia, de HvA en de UvA. Ook werken we aan een Europees vervolg van dit onderzoek waarin verschillende steden worden vergeleken, om lessen te delen en samen te werken aan oplossingen.

What’s in it for you?
We realiseren ons dat je tijd beperkt is. Daarom proberen we je zoveel mogelijk terug te geven.
- De uitdagingen en oplossingen van andere pioniers delen we, met hun goedkeuring, ook met jou. Hopelijk helpt dit je om je doelen te halen.
- Je verhaal kan als voorbeeld worden opgenomen in publicaties in het kader van de 750 verjaardag van Amsterdam, of het internationale onderzoek. Dit ter lering en inspiratie voor iedereen die een stap wil zetten in het maken van positieve impact.
- We agenderen belangrijke concrete drempels bij de relevante partijen zoals de gemeente en werken met hen aan gerichte oplossingen. En daar betrekken we jou bij, als je interesse hebt.

Het vinden van de belangrijkste uitdagingen is één. Het belangrijkste is dat we hiervoor gerichte oplossingen ontwikkelen en de transitie naar een circulaire economie kunnen versnellen.  

De tijdlijn
- 4 september - Deadline voor de vragenlijst. 
- Eind september - We analyseren de resultaten in een workshop, oa. met Donut Pioniers. In de vragenlijst kun je je hiervoor opgeven.
- 13 november - We presenteren de resultaten op de Donut Dag.

Het invullen van deze vragenlijst kost 15 a 20 minuten. Het zou geweldig zijn als je hier wat tijd voor vrij wilt maken. 

De vragenlijst vind je hier: [https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw](https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw "https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw")

Alvast heel erg bedankt voor je tijd.

Met vriendelijke groet,
Namens het Leren & Integreren team
Rosa Tibosch

Rosa Tibosch's picture #SmartCityAcademy
Rosa Tibosch, Community manager , posted

Donut Deal Dag

Featured image

Dinsdag 18 oktober vinden er verspreid over Amsterdam 13 Donut-Deal-sessies plaats. Sessies waarin initiatiefnemers en partners, dromers en doeners afspraken maken. Concrete afspraken richting een stad met een veilig ecologisch plafond en een eerlijke sociale basis – een stad in de donut.

s’ Avonds komen alle ‘dealmakers’ in Pakhuis de Zwijger bij elkaar om hun deals aan het publiek te presenteren. Econoom Kate Raworth en sociaal ontwerper Kees Dorst denken mee. Ook Imane Nadif en Lian Heinhuis sluiten aan vanuit de gemeente Amsterdam.

Wil jij er bij zijn of heb je zelf een donut-deal in gedachte? Je kan je hier aanmelden voor de sessies van het dagprogramma. Hou daarbij rekening met de reistijd tussen sommige sessies! Aanmelden voor het avondprogramma kan bij Pakhuis de Zwijger.

Rosa Tibosch's picture Meet-up on Oct 18th